23 Şubat 2014 Pazar

Kedilerde Salmonelloz Enfeksiyonu

Hastalık etkeni nedir?


Hastalığın etkeni olarak bir çok salmonella türü vardır. Fakat kedilerde en çok görülen tür salmonella typhimuriumdir. Kedilerde görülen gastroenteritisin başlıca sebeblerindendir.


Hastalık nasıl bulaşır?


Başlıca hastalık kaynakları kirlenmiş sular, sığır ve ya kümes hayvanlarından yapılmış yemeklerin iyi pişirilmemesinden, bakterinin bulaştığı eşyalar, depolama veya işleme sırasında kemirgenler, böcekler ve kuşlar tarafından enfekte edilen hazır mamalar ve hayvanların toplu olarak bulundukları yerlerdir.


Hastalık nasıl gelişir?


Bakteri vücuda girdikten sonra ince bağırsak, kolon ve çevre lenf yumrularında yerleşir. Ayrıca karaciğer ve dalak da enfekte olabilir. Bakteri 3–6 hafta boyunca zaman zaman vücuttan dışarı atılabilir. Hastanın yaşı, genel sağlık durumu, beslenme durumu ve çevre şartları bakterinin hastalık yapıcı etkisini belirler.


Hastalığın belirtileri nelerdir?


Gastroenteritis,

Kilo kaybı,

İshal (sulu veya mukuslu olabilir ve bazen taze kan bulunabilir),

Kusma,

Karın ağrısı,

Patolojik uyku hali,

Merkezi sinir sistemi septomları (aşırı heyecan, koordinasyonsuzluk, körlük ve havale)

Hamile hastalarda yavruların ölü doğumuna sebeb olabilir.


Bazı hastalar semptom göstermeden taşıyıcı olabilir.


Nasıl önlem alabiliriz?


Salmonella organizmaları günlük dezenfektanlarla kolayca elimine edilebilir.


Hastaların dışkıları temizlenmeli ve hijyene dikkat edilmelidir.


Hasta hayvanlarla uğraşanların ellerini iyi yıkamaları ve çevre temizliğine dikkat etmeleri gerekmektedir.


Sonuç: 

Hastalık teşhis edildikten sonra tedavi çok zor değildir. Yinede hastalığı hafife almamak ve gerekli destek tedavinin düzenli olmasını sağlamak gereklidir. Ayrıca tedavi olanların dahi bir süre daha bakteriyi dışkılarıyla attıklarını akılda tutmak faydalı olur. Hastalık insanlara bulaşabilsede basit hijyenik kurallarla bu risk minumuma indirilebilinir.


Kedi Sağlık ve Bakım Ürünleri


Dr. Clauder Kedi Dış Etkenlerden Koruyucu Pati Kremi 50 ml Four Paws Keep Off Bahçe için Granül Uzaklaştırıcı  Gimborn Kedi Ve Köpek Giyotin Tırnak Makası


Gimborn Tüy Toplama Rulosu  İnnotek Otomatik Kedi Kovucu Kokusuz Sprey  Trixie Kedi Köpek Ve Tavşanlar İçin Göz Yaşı Leke Çıkarıcı 50ml



Kedilerde Salmonelloz Enfeksiyonu

Kedilerde Toksoplazma Enfeksiyonu

Tanım


Toxoplazma kedi ve diğer memelilerde ortaya çıkan ve Toxoplazma gondii isimli protozoa tarafından oluşturulan bir hastalıktır.


Son konakçısı kedigiller olan bu parazit diğer hayvanlara ve en önemlisi insanlarada bulaşabilir. Kedilerin hastalık tarafından enfekte olmaları yiyecekler tarafından olur. Bu yiyecekler doğada bulunan kemirgenler, kuşlar veya çiğ etler olabilir. Eğer kedinin yediği kemirgen veya kuş parazit tarafından enfekte edilmişse parazit kediye geçer ve parazitin yaşam siklusu başlamış olur. Parazit kedilerin ince bağırsağında çoğalmaya başlar ve ookistleri oluşturur. Oluşan ookistler yaklaşık 3 hafta içinde dışkıyla dışarı çıkarlar ve 1 hafta içinde spor’lar oluşur. Bunlar oldukça dayanıklıdırlar ve nemli ortamda aylarca canlı olarak kalabilirler.


Bu ookistlerle enfekte olan yerlerle temas etmek hayvan veya insanların hastalığı alması için yeterlidir. Bunun dışında az pişmiş etlerin özellikle domuz, sığır ve koyun etlerinin yenmesi veya keçi sütü gibi pastörize edilmemiş sütlerin içilmesi de hastalığın alınması için yeterlidir.


Toxoplazma ayrıca kan nakli sırasında da bulaşabilir.


Kedide hastalığın belirtileri nelerdir?


Hasta kedilerin bir çoğunda klinik semptom görmek mümkün değildir. Belirti görülebilenlerde ise zaman zaman ateş, halsizlik, depresyon ve iştah kaybı seçilebilen bulgulardır.


Bunların dışında solunum problemleri, pankreas yangıları, lenf bezlerinde nodül oluşumu, göz problemleri, çiğneme ve yutkunma güçlükleri, davranış bozuklukları veya felç görülebilir. Ancak bu semptomların hiç birisi hastalık için spesifik değildir ve dolayısıyla bir çok hastalıkla karışabilir.


Yavru veya genç kediler yaşlı olanlara göre daha fazla enfeksiyondan etkilenirler


İnsanda hastalığın belirtileri nelerdir?


Hastalık insanlarda daha çok grip benzeri semptomlarla ortaya çıkar veya hiç bir belirti göstermez. Belirti görülenlerde ise baş ve boyundaki lenf bezleri şişer, kas ağrısı, baş ağrısı, ateş, sinirsel bulgular ve bulanık görme ortaya çıkan semptomlardır. Eğer hastalık beyin zarlarını etkilemişse çok şiddetli bir baş ağrısı en belirgin bulgudur.


Hastalığın insanlarda en önemli etkisi hamile kadınlar üzerindedir. Hamilelik öncesi veya hamilelik sırasında Toxoplazma ile enfekte olmuş annelerden doğan çocukların büyük bir kısmı enfekte olma riskiyle karşı karşıyadır. Enfekte olan çocuklarda beyin ödemleri veya mental gerilikler ortaya çıkabilir. Hamileliğin erken dönemlerinde enfekte olan annelerde ise düşükler görülebilir.


Hastalık nasıl teşhis edilir?


Hastalığın teşhisi oldukca zordur. Serolojik testlerin mutlaka yapılması gereklidir. Kedilerin dışkılarında ookistler görülebilir. Ayrıca dokuların mikroskopik incelemesinde de Toxoplazma tespit edilebilir. Bunun dışında kan, beyin ve omurilik sıvılarından ve idrardan tespit edilebilir.


Hastalığın insanlarda tespiti ise Sabin-Feldman testi ile yapılmaktadır.


Hastalıkdan nasıl korunulur?


Hastalıkdan korunmak için bir aşı yoktur. Bunun yerine hastalığa karşı önlem almak korunmanın en iyi yoludur.


Hastalık etkenleri öncelikli olarak toprakta bulunduğundan toprak ile temas sonrasında gerekli temizliğin yapılması önem taşır.


Tuvaletin temizliği ve kumunun sık değiştirilmesi de diğer önemli bir konudur. Kumun temizliği yapılırken eldiven kullanılması hastalığın insanlara bulaşmasını önlemek açısından önemlidir.


Kedilerin kuş veya fare gibi hayvanları avlaması mümkün olduğu kadar önlenmeli, pişmemiş et ve pastörize edilmemiş süt ve süt ürünleri verilmemelidir.


Toprakla uğraşan kişiler mutlaka eldiven kullanmalıdır.

Pişmemiş sebze ve meyveler yenmeden önce muhakkak çok iyi yıkamalıdır.


İnsanlara bulaşma yollarından biri de kan transfüzyonudur. Bu nedenle kan alımı gerektiğinde kontrollü (resmi) kurumlardan kan temin edilmesi olası riskleri minumuma indirgemek yönünden gereklidir.


Hastalığın insanlara bulaşması yiyecekler ile olabildiğinden az pişmiş veya pişmemiş etlerin, pastörize edilmemiş sütlerin alınmamasına dikkat edilmelidir.


Kedinin etkeni taşıyıp taşımadığının testlerle belirlenmesi ve varlığı halinde gerekli tedavilerin yapılması özellikle bebek sahibi olmayı düşünen kedi sahiplerinin ilk yapması gereken işlem olarak söylenebilir.



Kedilerde Toksoplazma Enfeksiyonu

Kedi Tırmığı ile Bulaşan Hastalıklar

“Cat Scratch Disease” de denilen bu hastalık çok sıklıkla rastlanır peki nedir bu kedi tırmığı hastalığı, işte soruşarın yanıtı.


Tanım


Hastalık gram(-) bir basilin neden olduğu zoonoz karekterli enfeksiyöz bir hastalıktır.

İnsanlarda çoğunlukla iyi huylu olan, sınırlı lenfadenopati ile karekterize olan hastalık çocuklarda yaygın olarak görülür ve sadece kedi tırmalamasıyla değil , kedi veya köpek ile temasdan sonra da görülebilir. Ancak kedi tırmalamasından sonra görülme oranı daha yüksek olduğundan kediler enfeksiyon kaynağı olarak tanınmaktadır.


Hastalığın nedeni nedir?


Hastalığın etkeni konusunda değişik fikirler savunulmasına karşın Cat scratch disease geçiren hastalarda son zamanlarda Bartonella henselae ve Bartonella quinata adlı bakteriler hastalığın sebebi olarak teşhis edilmiştir.


Hastalığın gelişimi nasıldır?


Hastalık subakut bir hastalıktır. Bulaşmadan sonra yaklaşık 2 hafta içinde papül şeklinde lezyon şekillenir. Özellikle baş ve boyun çevresindeki lenf yumrularında gelişen bölgesel lenfadenitis söz konusudur. Genellikle iyi huylu olan bu lenfadenopatiler yaklaşık olarak 1-2 ay süreyle varlığını sürdürdükten sonra sekunder bir etken yoksa kendiliğinden iyileşme sürecine girer ve bir kaç ay sonra etkinliğini kaybeder.


Ancak AIDS hastalığının söz konusu olduğu durumlarda tedavi yapılmazsa hastalık daima kötüye doğru gelişir ve hayati tehlike oluşabilir.


Bulaşma nasıl olur?


Kedilerde hastalığa sebep olan değişmez etken Bartonella henselae’dir ve özellikle mayıs aylarında pireler tarafından taşınır. Bartonella quinatanı ise kaynağı bilinmemektedir.


İnsanlara bulaşma nasıl olur?


İnsanlar bu hastalığı kedi tırmalaması veya ısırması ile alabilir. Ayrıca köpeklerin de hastalık etkenlerini taşıyabileceği ve bulaşmaya neden olabileceği bildirilmiştir.


Risk yaratan faktörler nelerdir?


Hastalığın erken yaşlarda görülme oranı yüksektir. Özellikle yavru kediler hastalığın taşınmasında etkin rol oynar.


İnsanlarda da gençler ve özellikle çocuklar hastalığa daha duyarlıdır.


Pireler bakterilerin taşınmasında aracılık ettiğinden aşırı pire enfestasyonu görülen kediler daha fazla risk oluşturabilir.


Açık yaraların varlığı, yalama sonucu bulaşma olabileceğinden riski artıran diğer bir faktördür.


Erkekler hastalığa kadınlardan daha duyarlıdır.


Mayıs aylarında bu hastalığın görülme riski fazladır.


Bağışıklık sistemini zayıflatan ağır seyirli enfeksiyonlar örneğin, AIDS hastalığının seyri sırasında şekillenen bulaşmalarda risk daha fazladır.


Hastalığın kedilerde belirtileri nelerdir?


Hastalık etkenini taşıyan ve bu etkenleri insanlara bulaştırabilen enfekte kedilerde genellikle hastalığa ait bulgular görülmez. Kediler etkeni taşıyıcı görev yaparlar.


Hastalığın insanlarda belirtileri nelerdir?


Klinik olarak ilk gözlenebilen belirti tırmalanan veya ısırılan bölgede oluşan yara ve bunu takiben şekillenen deri lezyonlarıdır. Bu lezyonlar kırmızı renkte yuvarlak ve kabukludur.


Hastalığın insanlarda görülen en karekteristik belirtisi ise lenfadenopatidir. Öncelikle boyun bölgesi lenf yumrularında görülen bu değişikliğe mandibular, inguinal ve thorakal (çene, kasık ve göğüs) lenf yumrularında da rastlanabilir. Elle yapılan muayenelerde lenf yumrularındaki bu şişkinliği tespit etmek mümkündür.


Ayrıca yüksek ateş, iştahsızlık, halsizlik, mide bulantısı ve kusma gibi genel belirtilerin yanısıra dalakta büyüme, farenjit ve paratroid bezinde büyüme gibi spesifik bulgularda görülebilir.


Bu spesifik belirtiler yanında daha az oranda olsada encephalit, felç, saldırganlık, yüz kaslarında felç, koma gibi sinirsel belirtiler ve diş etinde, ağız içinde yaralar, ağrısız şişkinlikler tarzında konjunktival granulomlar gözlenebilmektedir.


Hastalık nasıl teşhis edilir?


Hastalığın teşhisinde dikkat edilmesi gereken en önemli konu her vakada deri lezyonlarının görülmeyebileceğidir.


Teşhis için en doğru sonuçlar laboratuvar testleri ile mümkündür. Bu amaçla, deri lezyonlarından örnek alınarak patolojik incelemeler yapılabilir.Kan tahlili ile de enfeksiyonun varlığı tespit edilebilir. Ayrıca biopsi yapılabilir.


Kedi tırmığı hastalığının teşhisinde en önemli adım ise kişinin hikayesinin araştırılmasıdır. Kedi ile temasın olup olmadığının öğrenilmesi kesin teşhisin konulmasında yardımcı olan temel unsurdur.


Kedi tırmalama tahtası arıyorsanız şimdi hemen sitemizi ziyeret edin: Kedi Tırmalama Tahtaları



Kedi Tırmığı ile Bulaşan Hastalıklar

19 Şubat 2014 Çarşamba

Bir Vahşette Köpeğe Uygulanmış

Eskişehir’de bir kediye uygulanan vahşetin hayvanseverleri ayağa kaldırmasından sonra, Sivas’ta bir köpeğin köprünün demirlerine asılarak ölüme terk edildiği ortaya çıktı.




Sivas’ta bir köpeğin köprünün demirlerine asılarak ölüme terk edildiği ortaya çıktı.


Eskişehir’de bir kediye uygulanan vahşetin hayvanseverleri ayağa kaldırmasından sonra, Sivas’ta bir köpeğin köprünün demirlerine asılarak ölüme terk edildiği ortaya çıktı.


Sivas’a bağlı Gemerek ilçesinde bir köprünün demirlerinde boğazına bağlanan iple asılmış bir köpek fark edildi. İpi keserek köpeği indiren vatandaşlar, hayvanın öldüğünü belirledi. Olayı gören vatandaşlar, cep telefonu ile vahşeti görüntüledi.





Bir Vahşette Köpeğe Uygulanmış

13 Şubat 2014 Perşembe

HappyPet 2'Li Tenis Topu Köpek Oyuncağı 7,5 cm

HappyPet 2'Li Tenis Topu Köpek Oyuncağı 7,5 cm

Kedilerde Göz Sağlığı ve Tedaviler

Kedilerde konjunktivit ile birlikte seyreden göz hastalıklarının en sık rastlanan sebeplerinden birisi Feline Herpes Virüs-Tip 1 (FHV-1) olarak bilinen virüsler. Çok yaygın olarak görülen rhinotracheitis hastalığına da yol açan bu virüs, genellikle aşısı olmayan genç kedilerde görülüyor. FHV-1 enfeksiyonlarının en belirgin rahatsızlıkları konjunktivit ve keratitis (kornea yangısı.) FHV-1’e bağlı göz hastalığı geçiren genç kedilerde genellikle her iki gözde de, bazen berrak bazen de bulanık ama sürekli bir akıntı dikkat çeker.


Hemen hemen tüm vakalarda burun akıntısı, hapşırık gibi belirtiler de gözlenir. Ağızda yaralar da oluşabilir. Bir yaşını tamamlamış kedilerde ise belirtiler genellikle tek gözde izlenir ve solunum sistemi ile ilgili semptomlar pek görülmez. FHV-1, aynı zamanda kornea ülserlerinin de en bilinen sebeplerinden birisi. FHV-1’e bağlı kedi göz ülserleri genellikle çok derin olmaz ancak olaya bakteriler de karışırsa, ülser daha derin ve yaygın bir hale dönüşebilir.


FHV-1’e bağlı göz hastalıkları veteriner hekiminizin kontrolünde kolaylıkla ilaçla tedavi edilebilir. Tedaviye ilave olarak antiviral ilaçlar ve bağışıklık sistemini güçlendiren uygulamaları da sıklıkla önerilmektedir.



Kedilerde Göz Sağlığı ve Tedaviler

Kedi Oyuncakları

Petlerimizden köpekler günde bir kaç kez dışarı çıkarak enerjilerini dışarı atabilme, can sıkıntılarını giderebilme ve aynı zamanda  sosyalleşme şansını yakalarken, kediler bu konuda maalesef köpekler kadar şanslı değildirler. Bu sebeple siz de kedinizin enerjisini boşaltabilmesi ve can sıkıntısını giderebilmesi için onunla oyun oynamanız gelişimi için gereklidir.


Şimdi okuyacağınız hikaye size biraz tanıdık gelebilir. İşten yorgun argın eve geldiniz. Kapıdan girer girmez farkettiğiniz ilk şey devrilmiş saksılarınız, tırmalanmış perdeleriniz ve koltuğunuz oluyor. Bu gibi yaşanan durumların tek sebebi kedinizin canının sizin yokluğunuzda bütün gün evde tek başına sıkılmasıdır. Çözümü ise evinizinun için tamamen bir oyun alanına çevirmek olacaktır. Eğer bir kediyle birlikte yaşıyorsanız evinizi de onunla paylaşmanız gerektiğini unutmayın. Evin tamamında sizin kadar onun da hakkı olacaktır.


Şimdi okuyacağınız hikaye size biraz tanıdık gelebilir. İşten yorgun argın eve geldiniz. Kapıdan girer girmez farkettiğiniz ilk şey devrilmiş saksılarınız, tırmalanmış perdeleriniz ve koltuğunuz oluyor. Bu gibi yaşanan durumların tek sebebi kedinizincanının sizin yokluğunuzda bütün gün evde tek başına sıkılmasıdır. Çözümü ise evinizinun için tamamen bir oyun alanına çevirmek olacaktır. Eğer bir kediyle birlikte yaşıyorsanız evinizi de onunla paylaşmanız gerektiğini unutmayın. Evin tamamında sizin kadar onun da hakkı olacaktır.


 Kedinizin çevresini zenginleştirin.


Bir kedinin günde ortalama 3 veya 4 saat hareket etmeye ihtiyacı vardır. Size düşen de O’nun çevresini bu hareketi sağlayacak nesnelerle donatmaktır. Örneğin kediler kauçuktan veya latexten yapılmış topları çok severler. Veteriner Kliniklerinden veya pet shop lardan kediniz için  çıngıraklı, sesli veya ipli bir çok kedi oyuncağı çeşidi bulabilirsiniz. Bu tip oyuncaklar özellikle sizin yokluğunuzda kedinizin can sıkıntısını gidermekte oldukça başarılı olacaktır. Ayrıca bu oyuncaklarla siz de kedinizle oynayarak keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Özellikle içerisinde kedi otu bulunan kedi oyuncakları içerdiği napetalakton aromasıyla kedinizin dikkatini çeker ve ona keyif verir.


İnteraktif Oyunlar


Kedinizin kendi kendine oynayabileceği oyuncaklar alsanız bile kedinize günde en azından 15-20 dakika ayırmalısınız. Bu kısa oyun zamanı aranızdaki ilişkiyi oldukça güçlendirecektir. Örneğin, lazer kalemi bu işlemi zahmetsizce yapmanızı sağlayacaktır. Lazeri boş bir duvara tutun ve kediniz onu yakalamak için atlayıp, zıplasın, enerjisini boşaltsın. (bu oyunda lazerin kesinlikle gözüne gelmemesine dikkat edin ). Ya da hiçbir oyuncak olmadan da sadece kağıdı buruşturup yaptığınız bir top bile kedinizi eğlendirmeye yetecektir.


Kedinizle oyun oynamak için öncelikle kedinizi çok iyi tanımalısınız. Kedinizin ne tür oyunlardan hoşlanacağını ancak böyle anlarsınız. Her kedi lazerle oynamak istemeyebilir. Ama daha önce hiç görmediğiniz bir oyun ya da oyuncakla oynayabilir. Bunu ancak deneyerek anlayabilirsiniz. Bazı kedilerin köpek gibi atılan şeyi geri getirdiğini görüyoruz. Ya da oyuncak bir fareyle saatlerce oynayabileceğini biliyoruz. Evdeki bütün nesneler çocuklarınızın oyuncakları bile onun için bir oyuncak olabilir. Ama bir kedi için en iyi oyuncu yinede sizsinizdir. Kediniz oyun oynarken sizin ilginizi çekmekten hoşlanacaktır. Onu izlediğinizi belli edin ya da onun oyununa katılmaya çalışın. Kediniz için en güzel ikinci oyuncuda sevdiği ya da alışkın olduğu tehlikeli olmadığına ikna olduğu bir başka kedidir. Kedinizi evde çok sık yalnız bırakıyorsanız evinize ona arkadaş olabilecek bir kedi daha alın. Kediniz dişiyse bir erkek kedi, kediniz erkekse de bir dişi kedi birbiriyle daha güzel oynayacak ve vakit geçirecektir. Kedilerinizin her ikisininde kısırlaştırılmış olmasında fayda vardır.


Elleriniz Kedinizi Oyuncağı Değildir!


Kediniz henüz bir yavru kedi yken O’na ellerinizin bir oyuncak olmadığını öğretin. Ellerinizi tırmalamasına, ısırmasına kesinlikle izin vermeyin. Unutmayın ki küçük yaşta oyun olan bu tırnaklamalar, büyüdükçe O’nda alışkanlık haline gelecektir.


Son olarak; oyun kedinizin hem fiziksel hem de psikolojik gelişimi için çok önemlidir. Ayrıca günde sadece 15-20 dakikanızı ayırmanız aranızdaki iletişimi daha da pekiştirecektir.


Trixie Yaylı Kedi Oyuncağı 20x26cm  Trixie Kedi Oyuncağı Peluş Küp ve Topları  Petstages Kedi Oyun Topu Petstages Catnipli Kedi Oyuncağı


 


Karlie Yavru Kedi Oyun Tüneli 50x25cm  Karlie Sesli Kuş Fredi Catnip Kedi Oyuncağı 9cm Hartz Bal Kasesi Kedi Oyuncağı Hartz Angry Brids Catnipli Peluş Kedi Oyuncağı 5cm



Kedi Oyuncakları

Kedilerin En Komik Halleri

Evcil hayvanlarımızdan köpekler günde bir kaç kez dışarı çıkarak enerjilerini dışarı atabilme, can sıkıntılarını giderebilme ve aynı zamanda  sosyalleşme şansını yakalarken, kediler bu konuda maalesef köpekler kadar şanslı değildirler. Bu sebeple siz de kedinizin enerjisini boşaltabilmesi ve can sıkıntısını giderebilmesi için onunla oyun oynamanız gelişimi için gereklidir.


Şimdi okuyacağınız hikaye size biraz tanıdık gelebilir. İşten yorgun argın eve geldiniz. Kapıdan girer girmez farkettiğiniz ilk şey devrilmiş saksılarınız, tırmalanmış perdeleriniz ve koltuğunuz oluyor. Bu gibi yaşanan durumların tek sebebi kedinizin canının sizin yokluğunuzda bütün gün evde tek başına sıkılmasıdır. Çözümü ise evinizinun için tamamen bir oyun alanına çevirmek olacaktır. Eğer bir kediyle birlikte yaşıyorsanız evinizi de onunla paylaşmanız gerektiğini unutmayın. Evin tamamında sizin kadar onun da hakkı olacaktır.


kedi-gifi1


kedi-gifi11


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


kedi-gifi4


kedi-gifi3


 


 


kedi-gifi14kedi-gifi6


kedi-gifi5


 


kedi-gifi13


kedi-gifi12



Kedilerin En Komik Halleri

12 Şubat 2014 Çarşamba

Tuğba Özay' ın Kedi Vahşetine Tepkisi

Mesut Yar ile Burada Laf Çok programına 11 Şubat Salı akşamı katılan Tuğba Özay, geçtiğimiz günlerde Eskişehir’ de yaşanan vahşet verici, M.C.A isimli öğrencinin sahiplendiği kedi nin öldürülmesi, olaylara ateş püskürdü! Bu haftasonu birçok şehirde eylemler yapılacağını belirten Özay, anayasada kabahatler kanununun da değiştirlmesi gerektiğini, bugün kedi kesen yarın insan keser, o insansa biz neyiz dedi. Bu olaya çok büyük ceza verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.


M.C.A., yarıyıl tatili nedeniyle gittiği memleketi Bartın’da gözaltına alınarak ifadesinin ardından serbest bırakıldı.


Eskişehir Büyükdere Mahallesi’ nde okul arkadaşlarıyla birlikte kiralık evde oturan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü Hazırlık sınıfı öğrencisi M.C.A., Eskişehir’de geçen yıl eylül ayında bir kafeteryada gördüğü kediyi sahiplendi. Evine götürdüğü kedinin bakımı üstlenen M.C.A., sosyal paylaşım sitesi Twitter’da kedilerle ilgili ‘Bir kediyi uyurken izlemeniz lazım kesinlikle. Kabus görürse titriyorlar, uyanınca size sarılıyorlar. Ama şu an gülüyor’ tweetleri attı.


M.C.A.’nın, son olarak bir arkadaşıyla cep telefonundan yaptığı WhatsApp görüşmesinde paylaştığı ileri sürülen, sahiplendiği kedisinin bıçaklanmış, bağırsakları dışarı çıkmış haldeki görüntüleri sosyal medyaya yansıdı. M.C.A.’nın dolabın altına giren ‘Toros’ adlı kedisini kuyruğundan çekerek “Daha ölmedin mi?” dediği, ardından da su dolu damacanayla kediyi ezerek öldürdüğü öne sürüldü. M.C.A.’nın, sosyal paylaşım sitesinde bir arkadaşının ‘Kediyi niye öldürdün?’ diye sorması üzerine, “Yatağıma çiş yaptığı için” diye yanıt verdiği kaydedildi.


KEDİ VAHŞETİNE TUĞBA ÖZAYIN TEPKİSİNİ VİDEONUN 80. DAKİKASINDAN İTİBAREN İZLEYEBİLİRSİNİZ!




Tuğba Özay' ın Kedi Vahşetine Tepkisi

7 Şubat 2014 Cuma

Borcu Yüzünden Köpeğe Haciz Konuldu

Buna da farklı bir vahşet diyebiliriz aslında , bir köpeğe en azından bir canlıya bir meta (mal) gözüyle bakan hacizciler yine sınır tanımadılar. Verilen bu ceza aslında aileden çok ailesinden ayırıldığı için köpeğe de verilmiş durumda.


‘TİRAJİ KOMİK BİR HACİZ’


Yаzoğlu Ailеsi’nе dеstеk vеrеn Bodrum Yurttаş İnsiyаtifi Sözcüsü Ayhаn Kаrаhаn isе şunlаrı söylеdi:


“AB’yе giriş sürеcindе Avruра İnsаn Hаklаrı ilе Hаyvаn Hаklаrı Kаnunlаrı’nа imzа аtаrаk modеrnlеşmе vе çаğdаşlаşmа yolundа ilеrlеyеn ülkеmizdе, bu tür tirаjikomik olаylаrın hаlа dеvаm еtmеsi çok üzücü. Umаrım bu dаvа, bir köреğin hаczеdilmеsi, 7 yıllık аilеsindеn koраrılmаk istеnmеsi örnеk olur vе bu аdımı аtаnlаr bu kаrаrlаrındаn vаzgеçеrlеr. Köреği sаtışа çıkаrırlаrsа biz аlır, sаhibinе vеririz. Amа burаdа önеmli olаn раrа dеğil yарılаn uygulаmаnın yаnlışlığı vе komikliğidir.”


Hаczеdilеn köреği kеndisinе yеdiеmin olаrаk tеslim еdilеn Yаzoğlu, “Köреğim olmаsа oğlumu mu hаczеdеcеklеrdi?” diyеrеk, tерkisini dilе gеtirdi.


ABD’li özеl bir şirkеttе sаtış müdürlüğü yарtıktаn sonrа еmеkli olаn Mаhmut Yаzoğlu, İstаnbul Atаşеhir’dе kаfеtеryа işlеtmеyе bаşlаdı. İki yıl öncе işyеrinin kirа sözlеşmеsi nеdеniylе mülk sаhibiylе аnlаşmаzlık yаşаyаn Yаzoğlu, kаfеtеryаsını kараtıр, Muğlа’nın Bodrum İlçеsi, Gürеcе Köyü’nе yеrlеşti. Ancаk, аrаlаrındаki аnlаşmаzlık nеdеniylе mülk sаhibinin аçtığı dаvаyı kаybеdеn Yаzoğlu, 9 bin 358 lirа ödеmеyе mаhkum еdildi. Kаfеtеryаsını kараtırkеn, su vе еlеktrik fаturаlаrını ödеmiş olmаsınа rаğmеn bu dikkаtе аlınmаdаn 9 bin 358 lirа ödеmе yарmаsı istеndiğini ilеri sürеn Yаzoğlu, bu раrаnın 8 bin 358 lirаsını ödеdi. Kаlаn bin lirаlık bölümün isе ödеdiğini ilеri sürdüğü su vе еlеktrik fаturаlаrınа mаhsubеn kеsti.


Ancаk mülk sаhibi раrаnın еksik ödеndiğini ilеri sürüр, icrа tаkibi bаşlаttı. Yаzoğlu’nun еşi Mеlеk Yаzoğlu (49) ilе yаşаdığı Gürеcе Köyü’ndеki villаyа Çаrşаmbа günü, аlаcаklı vеkili аvukаtı Ahmеt Çаğlаr ilе gеlеn Bodrum 1′inci İcrа Müdürlüğü mеmurlаrı, çiftin 7 yаşındаki Lаbrаdor Rеtriеvеr cinsi ‘Arеs’ аdlı köреğini hаczеtti. Hаczеdilеn köреk, yеdiеmin olаrаk sаhibi Mаhmut Yаzoğlu’nа tеslim еdildi.


‘KÖPEĞİM OLMASAYDI, OĞLUMU MU HACZEDECEKLERDİ?’


Yаşаdıklаrının şаşkınlığını uzun sürе üzеrindеn аtаmаyаn Mаhmut Yаzoğlu şunlаrı аnlаttı:


“Bu olаy рsikolojimizi bozdu. Elеktrik vе su borçlаrını ödеdiğimе dаir еvrаklаrın dosyаyа konulmаmış olmаsı nеdеniylе hаkkımdа icrа tаkibi bаşlаtıldı. Bu dа yеtmiyormuş gibi 7 yıldır çocuğumuz gibi bаktığımız köреğimizi hаczеttilеr. Arеs’i icrа yoluylа sаtıр, раrаlаrını аlаcаklаr. Arеs olmаsаydı, oğlumu mu hаczеdеcеklеrdi? Hukuğun bu şеkildе işlеdiğinе inаnmаk istеmiyorum, kötü bir şаkа olmаlı. Köреğimizin şu аndаki fiyаtı zаtеn bin 500 еuro. Ayrıcа, bu cins köреklеr аilеlеrindеn аyrılаmаzlаr.”



Borcu Yüzünden Köpeğe Haciz Konuldu

4 Şubat 2014 Salı

Yetenek Sizsiniz Yarışmasının Paşası Belli Oldu

Yetenek Sizsiniz Türkiye’de yine birbirinden yetenekli yarışmacılar, yarı finale çıkmak için hünerlerini sergiledi.

1. turda köpeği Paşa’ya sözünü geçiremeyen ve bu hali ile salonu kahkahaya boğan Vedat Güreşen, 2. tur performansında da salonu kahkaya boğdu. Paşa’ya akülü araba kullandıran ve bankamatikten para çektiren Vedat Güreşen esprileri yine salonu gülme krizine soktu. Jüri de Paşa’yı izlerken cep telefonlarını çıkardı ve yaptıklarını kaydetti.


Eser Yenenler’in ilk turda hayır dediği Paşa için söylediği sözlerin hatırlatılması üzerine Yenenler oldukça zor anlar yaşadı.


2. tur performasında, Paşa ve Vedat Güreşen seyirci oylamasında % 77 oy aldı…




Yetenek Sizsiniz Yarışmasının Paşası Belli Oldu